Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έκθεση Σπουδαστικών Μελετών με θέμα “Υπαίθριο Μουσείο στο Φρούριο Ρίου”

Πολλές διαφορετικές εποχές συναντιούνται στο ευρύτερο περιβάλλον του Μουσείου Πατρών. Το πολιτιστικό του τοπίο συντίθεται από ετερόκλητα ιστορικά αλλά και φυσικά στοιχεία, τα οποία παρέχουν ιδανικό υπόβαθρο για μία υπαίθρια έκθεση αρχαίων. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνει έκθεση σπουδαστικών εργασιών με θέμα το σχεδιασμό μιας υπαίθριας έκθεσης επιλεγμένων αντικειμένων της συλλογής του Μουσείου σε χώρους του Φρουρίου στο Ρίο.

Οι μακέτες που εκπόνησαν φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ως προϊόν εντατικού εργαστηρίου του Τμήματος σε συνεργασία με το Μουσείο Πατρών, θα εκτεθούν στον Οθωμανικό τρίδυμο πύργο στο Ρίο, συνδυάζοντας πρωτοποριακά την αρχαιολογική ερμηνεία και το συμβολισμό των εκθεμάτων με την ιστορικότητα του τοπίου του Πατραϊκού κόλπου. Κατά την παρουσίαση θα συζητηθεί το «υπαίθριο μουσείο», ως μία επιπλέον διάσταση του πολιτιστικού τοπίου.

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και φοιτητές.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Δρ Έλενα Παρτίδα σε συνεργασία με τον Καθηγητή Αρχιτεκτονικής Πάνο Δραγώνα και τους Λέκτορες στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πέτρο Μπαμπασίκα και Αγάπη Πρωίμου.

Φρούριο Ρίου, ώρα 12.00. Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε περισσότερα…

 

Scroll to Top