Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μουσείο – Πάτρα – Μνημείο «Μια πόλη, μια διαδρομή με πολλαπλές αφηγήσεις»

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Διαδρομές με επίκεντρο επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία βυζαντινών και νεώτερων χρόνων –στον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης — σε συνδυασμό με τις «αφηγήσεις» τους, διαμορφώνουν τον πολιτιστικό χάρτη της Πάτρας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το  Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, υλοποιεί  πολιτιστικές διαδρομές στην Πάτρα διαμορφώνοντας έναν πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Οι διαδρομές έχουν ως επίκεντρο επιλεγμένους αρχαιολογικούς  χώρους, μνημεία  βυζαντινών και νεώτερων χρόνων σε συνδυασμό με τις «αφηγήσεις» τους, τα οποία βρίσκονται  στον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης των Πατρών. Επιπρόσθετα περιλαμβάνουν επιμέρους διαδρομές σε σχέση με την εκπαιδευτική δράση «Έκθεμα ή Θέαμα;» και στο λιμάνι με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Mare Nostrum».

 

Στόχος μας είναι η πόλη να εκτεθεί ως ένα ζωντανό κύτταρο, ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα και το κοινό να ευαισθητοποιηθούν στα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικής και άϋλης, να εμπνευστούν και να συν-διαμορφώσουν τον Πολιτιστικό Χάρτη της Πάτρας.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητικό κοινό αλλά και ενήλικες, και πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (τηλ. 2613 616178)

Συνεργαζόμενοι φορείς, ενταγμένοι στο Πολιτιστικό Δίκτυο:

  Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ν. Ιονίου
  Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του  ΕΑΠ 
  Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας δια των  Τμημάτων Επιστημονικής &  Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε & Δ.Ε
  Τμήματα  Πολιτιστικών θεμάτων  της Δ/νσης Π/θμιας & Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
  Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα»
και άλλες εθελοντικές ομάδες της πόλης.
Scroll to Top