Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πληροφορίες

Η ενότητα του Ιδιωτικού Βίου περιλαμβάνει εκθέματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των κατοίκων των οικισμών της περιφέρειας της δυτικής Αχαΐας από τα προϊστορικά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια (3000 π.Χ. – 4ος αι. μ.Χ.). 

Από το πλήθος και την ποικιλία των εκθεμάτων της ενότητας αυτής ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν: η κεραμική των μυκηναϊκών χρόνων, η αποκατάσταση χαρακτηριστικών τμημάτων μιας αστικής και μιας αγροτικής κατοικίας, ιδιωτικό λουτρό και αγάλματα ρωμαϊκών χρόνων και τα αντικείμενα που έχουν σχέση με τα εργαστήρια, τα επαγγέλματα, τον καλλωπισμό και τις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων. 

Ξεχωριστή όμως θέση κατέχουν τα ψηφιδωτά δάπεδα από τις κατοικίες των Πατρών, που είναι πλούσια διακοσμημένα με θέματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία και τη φύση και συνήθως πλαισιωμένα με ποικίλα γεωμετρικά μοτίβα. Περισσότερο εντυπωσιάζουν τα ψηφιδωτά στα οποία απεικονίζονται το κυνήγι του Καλυδωνίου κάπρου που απηχεί το γνωστό μύθο του Μελέαγρου και της Αταλάντης, ο χορός τριών γυναικών γύρω από υπαίθριο βωμό, το τέθριππο άρμα με αρματοδρόμο, ο Τρίτωνας που ιππεύει ιππόκαμπο, η Αφροδίτη που κρατά καθρέπτη, η κεφαλή της Μέδουσας, η σκηνή κυνηγιού που εκτυλίσσεται σε δάσος, το πάτημα σταφυλιών από τον Πάνα και τη συνοδεία του καθώς και η σκηνή αλιείας με ερωτιδείς και θαλάσσιο κόσμο.

Φωτογραφικό Υλικό

Scroll to Top